BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat voor kantoor Fluor

0

Het nieuwe 20.000 m² grote kantoor van multinational Fluor in Hoofddorp, een ontwikkeling en realisatie van Dura Vermeer, heeft het BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat ontvangen van de Dutch Green Building Council.

‘Na het behalen van het Excellent ontwerpcertificaat in september 2013 is dit een kers op de taart voor dit prachtige kantoor,’ zegt senior projectmanager Wytse Algra van Dura Vermeer. ‘We hebben ver boven het niveau gescoord van het ontwerpcertificaat, waardoor we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd BREEAM traject. Mede dankzij DWA en MAT25 als assessor hebben we deze eindscore behaald en is het traject soepel verlopen,’ aldus Wytse.

Duurzaam
Dura Vermeer ontwikkelde en realiseerde met architectenbureau Paul de Ruiter in een Design & Build contract het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor voor de Amerikaanse multinational Fluor. Fluor voert internationaal aansprekende projecten uit voor de chemie, offshore, de farmaceutische industrie, energiesector en transportsector. Om deze projecten op het hoogste niveau uit te kunnen voeren, beschikt het kantoor over hoogwaardig afgewerkte en zeer flexibel in te delen kantoorvloeren van ca. 3.500 m2 per verdieping. Het dak werd voorzien van ruim duizend PV-(zonne)panelen. Ook wordt er gebruikgemaakt van een WKO-installatie en zijn klimaat- en lichtregeling in het kantoor flexibel. In de parkeergarage zijn maar liefst 25 autolaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst.

Oplevering
De oplevering van het kantoor vond plaats in december vorig jaar, vier maanden eerder dan gepland.

 

http://www.duravermeer.nl/Actueel/Nieuws/articles/breeam-excellent-oplevercertificaat-voor-kantoor-fluor

Share.

Leave A Reply