Vastned versterkt Europese premium city higy street positie

0

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op venues for premium shopping, verwerft P.C. Hooftstraat 35 in Amsterdam voor € 4,9 miljoen en verwelkomt de internationale fashion retailer Ted Baker in zijn eerste vestiging in Nederland op de Leidsestraat 64-66 in Amsterdam. Tevens verkoopt Vastned haar portefeuille in Angers voor circa € 20 miljoen.

Verdere expansie op de P.C. Hooftstraat
Vastned kocht P.C. Hoofstraat 35 in Amsterdam dat sinds 2002 is verhuurd aan het luxueuze Italiaanse modemerk Trussardi. Het pand ligt schuin tegenover de recent door Vastned verworven panden op nummer 46-50 verhuurd aan Burberry en Mulberry en bevindt zich in hetzelfde blok als Schaap & Citroen en IWC Schaffhausen (nummer 49-51), eveneens panden van Vastned. De acquisitie van P.C. Hooftstraat 35 betreft een appartementsrecht, waarbij Vastned de begane grond en de kelder verwerft. Het verhuurbare winkeloppervlak is 225 vierkante meter.

Vastned vergroot met deze acquisitie haar cluster op deze unieke luxe winkelstraat van Nederland naar zeven winkelunits.

Eerste flagshipstore van Ted Baker in Nederland
Op Leidsestraat 64-66 opent Ted Baker (www.tedbaker.com) na de zomer haar eerste flagshipstore in Nederland. Na een zoektocht van diverse jaren is met Leidsestraat 64-66 de ideale locatie gevonden. Vastned renoveert het pand en de karakteristieke gevel wordt in ere hersteld. Door de verhuring aan Ted Baker realiseert Vastned een huurverhoging van meer dan 250%.

Verdere kwaliteitsverbetering Franse portefeuille
In Angers, Frankrijk, verkoopt Vastned haar portefeuille bestaande uit zeven winkelunits gelegen op Rue Lenepveu 25-29 en Rue d’Alsace 7 en 9 voor circa € 20 miljoen, 5% boven boekwaarde, aan AEW. De zeven winkelunits waren volledig verhuurd en hadden een totaal verhuurbare oppervlakte van ruim 4.400 vierkante meter. Angers is een middelgrote plaats in West-Frankrijk en past niet in de premiumcity-highstreet shopstrategie die Vastned nastreeft.

Taco de Groot, CEO Vastned
Door de komst van Ted Baker in de Leidsestraat wordt de straat, waar wij nog vijf andere premium city high street shops bezitten, nog aantrekkelijker. Sterke retailers dragen bij aan de doelstelling van Vastned om stabielere en voorspelbaardere resultaten te genereren. De acquisitie op de P.C. Hoofstraat en de verkoop van de portefeuille in Angers dragen daar ook zeker aan bij. Ik ben trots op het Nederlandse en Franse team dat deze resultaten heeft weten te realiseren.

 

http://pers.vastned.nl/vastned-versterkt-europese-premium-city-higy-street-positie/

Share.

Leave A Reply