Merin sloopt weer 6.637 m² in Apeldoorn

0

Merin maakt ruimte voor kwaliteit in Apeldoorn. Het terrein in Apeldoorn Zuid is onderverdeeld in Ruimte op Malkenschoten, waar nu bouwkavels worden uitgegeven, en FizzionParc dat een metamorfose tot aantrekkelijk kantorenpark ondergaat.

De sloop van een kantoorgebouw van 6.637 m² is inmiddels in volle gang. Er is een aantal scenario’s onderzocht om het kantoorgebouw te behouden. Voor een toekomstbestendig gebouw zouden de herontwikkelingskosten de nieuwbouwkosten ver overstijgen. Daarnaast is er vanuit de markt meer behoefte aan kleinschalige kantoorgebouwen. Na deze sloop heeft Merin 20 gebouwen, ruim 32.000 m² kantoorruimte en ruim 8.000m² bedrijfsruimte, op het terrein weggehaald. Op het FizzionParc komt een binnentuin met daar omheen ruimte voor nieuwbouw.

Sloop en transformaties
Voor gebouwen die geen toekomst meer hebben als kantoor wordt samen met partners gezocht naar nieuwe invullingen. Sinds 2012 heeft Merin 14 kantoorgebouwen herbestemd naar woningen en hotels. In Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Rotterdam zijn voormalig kantoorgebouwen getransformeerd naar (studenten)hotels. In Groningen, Nieuwegein, Amsterdam en Diemen hebben kantoren een woonbestemming gekregen. In Zoetermeer en Apeldoorn is dankzij sloop ruimte gemaakt voor nieuwbouw. Inmiddels heeft Merin al ruim 120.000 m² kantoorruimte door sloop of transformatie uit de markt gehaald.

 

http://merin.nl/over-merin/nieuws/nieuws-detail/?no_cache=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=166&cHash=0b237656aa0b3b9496cddd5acf037754

Share.

Leave A Reply