Heembouw transformeert Pompstationlocatie Dunea

0

Onlangs sloten Dunea Duin & Water en Heembouw een overeenkomst voor de transformatie van twee verouderde panden van Dunea op de Pompstationlocatie in het duingebied van Scheveningen.

Het voorlichtingscentrum “Waterrand” zal een ware facelift ondergaan en getransformeerd worden tot representatief publiekscentrum, dat weer helemaal aan de eisen van de huidige tijd voldoet. Het meetstation “Watergolf” wordt ingrijpend verbouwd tot een industrieel kantoor, waar de productiemedewerkers van de Pompstationlocatie Scheveningen gehuisvest worden. Zenber interieur|architectuur is verantwoordelijk voor het ontwerp. In bouwteamverband worden de plannen verder geoptimaliseerd.
Dunea is bezig haar vastgoedportefeuille te herstructureren. Een aantal panden zal gesloopt worden; andere panden, zoals deze twee panden in Scheveningen, worden hergebruikt. Met deze transformatie wordt de samenwerking tussen Heembouw, Zenber en Dunea hernieuwd. In 2013 renoveerde Heembouw het hoofdkantoor van Dunea in Zoetermeer, waarbij van twee verouderde panden één duurzaam en modern kantoor is gemaakt. Het projectteam dat nu de twee panden in Scheveningen onder handen gaat nemen, is min of meer hetzelfde als het team dat tekende voor renovatie en transformatie van het Dunea hoofdkantoor.

Heembouw is inmiddels gestart met de upgrade van voorlichtingscentrum “Waterrand”. Oplevering hiervan staat gepland eind juli. De plannen voor meetstation “Watergolf” worden in samenwerking met Zenber interieur|architectuur op dit moment verder geoptimaliseerd; de realisatie start na de zomer. Oplevering staat gepland voor het einde van dit jaar.

 

http://www.heembouw.nl/nieuws/heembouw-transformeert-pompstationlocatie-dunea-in-scheveningen.html

Share.

Leave A Reply