Verkoop 75% van de aandelen in PI Zaanstad

0

Ballast Nedam heeft 75% van haar belang in de special purpose company (SPC) van het pps-project Penitentiaire Inrichting Zaanstad verkocht aan een dochter vennootschap van HICL Infrastructure Company Limited (HICL) voor een bedrag van 11,5 miljoen euro. Dit bedrag bestaat uit de investering in aandelen en overname van bijbehorende verplichting tot het storten van een aandeelhouderslening na oplevering van de Penitentiaire Inrichting.

Ballast Nedam behoudt een belang van 25% van de aandelen en blijft verantwoordelijk voor het dagelijks project management van de SPC. Ballast Nedam (65%) en Royal Imtech (35%) blijven samen verantwoordelijk voor de bouw- en de exploitatiefase van het project.

HICL is een in Guernsey geregistreerde investeringsmaatschappij in infrastructuur, gespecialiseerd in investeringen in, overwegend operationele, sociale en infrastructurele projecten. HICL is sinds 2006 genoteerd aan de London Stock Exchange en heeft een marktkapitalisatie van meer dan £2.0bn.

De penitentiaire inrichting Zaanstad komt op het oostelijke gedeelte van bedrijventerrein Hoogtij te Westzaan, biedt plaats aan ruim 1.000 gedetineerden en is in eerste instantie zowel een gevangenis als een penitentiair psychiatrisch centrum. De penitentiaire inrichting kan multifunctioneel ingezet worden en is geschikt voor meerpersoonscelgebruik. De opening van de penitentiaire inrichting is voorzien in 2016.

 

http://www.ballast-nedam.nl/content/files/2015.007_NL.pdf

Share.

Leave A Reply