Woongoed GO en Mijande Wonen winnen PassiefBouwen Award

0

Woningcorporaties Woongoed GO (Goeree Overflakkee) en Mijande Wonen (Vroomshoop) wonnen op 12 februari 2015 de PassiefBouwen Award 2014 in de categorieën Nieuwbouw en Overige gebouwen.

Woongoed GO won de prijs voor het project Molenplein in Middelharnis. Daar bouwde de corporatie zes zeer energiezuinige en comfortabele huurwoningen volgens het PassiefBouwen-principe. De jury verwacht dat er een voorbeeldwerking uitgaat van het project en noemt de vormgeving van de woningen inspirerend. De woningen hebben een thermische en luchtdichte schil, ventilatie met warmteterugwinning, vloerverwarming en -koeling en een hybride luchtwarmtepomp.

Mijande Wonen viel in de prijzen met een woonzorgcomplex met 22 zorgappartementen in Vroomshoop. Het complex heeft onder andere ventilatie met warmteterugwinning, zonnepanelen en -collectoren en een zomernachtventilatieluik in de gangen dat het complex in de zomer koel houdt. Naast deze prijzen deelde de jury een onderscheiding uit aan Woningstichting Tubbergen voor een energiezuinige twee-onder-een-kapwoning.

 

http://www.aedes.nl/content/artikelen/bouwen-en-energie/energie-en-duurzaamheid/gedateerd/woongoed-go-en-mijande-wonen-winnen-passiefbouwen-.xml

Share.

Leave A Reply