Steenworp Vestigingsadviseurs helpt 66 bedrijven aan nieuw pand

0

In 2014 zijn 66 bedrijven met in totaal 746 werknemers met hulp van Steenworp Vestigingsadviseurs naar een nieuw pand in de regio Haaglanden verhuisd. Steenworp adviseert bedrijven die zich in Haaglanden willen vestigen en begeleidt ook bedrijven, die binnen de regio willen verhuizen. Zo wil Steenworp de werkgelegenheid in de regio behouden en waar mogelijk versterken.

Steenworp was in 2014 onder meer betrokken bij de (her)huisvesting van Alliance Française de La Haye & Kronenburgh MEAO College, (Berlage-gebouw), NACO (Haagse Zwaan) en de broodbakkerij van Bakkerij Victor Driesen (Kerketuinen). Een jaar eerder vonden 63 bedrijven met in totaal 690 arbeidsplaatsen nieuwe huisvesting.

Opvallend is, dat veel ondernemers op zoek zijn naar bedrijfsverzamelgebouwen. Veel starters en zzp’ers zoeken bijvoorbeeld een ruimte in een gebouw op basis van leegstandsbeheer. Ook blijft er vraag naar permanente bedrijfsverzamelgebouwen. Rijswijk speelde hierop in met het gebouw De Compagnie en Zoetermeer met de Dutch Innovation Factory (DIF079). Binnen de detailhandel is de pop-upstore in opkomst. Starters en gevestigde detaillisten zoeken tijdelijke winkelruimte om tegen lage kosten nieuwe concepten uit te proberen.

Steenworp Vestigingsadviseurs was sinds de start in 2000 onderdeel van het Stadsgewest Haaglanden. Nu de werkzaamheden van het Stadsgewest per 1 januari beëindigd zijn, is Steenworp Vestigingsadviseurs ondergebracht bij de gemeente Den Haag, met behoud van haar regionale taken.

Wethouder Karsten Klein (Economie): “De regio Haaglanden wil ruimte bieden voor ondernemerschap. Een partij als Steenworp, die weet wat er leeft en zich flexibel opstelt, is daarbij van grote waarde. Steenworp helpt nieuwkomers en denkt mee met bestaande bedrijven. Zo vonden tijdens de Nuclear Security Summit 100 werknemers, die niet in hun eigen kantoor terecht konden, tijdelijk elders een werkplek.”

Voorjaar 2015 brengt Steenworp een jaaroverzicht uit met daarin onder meer cijfers over de verschuivingen in het aanbod van Bedrijfsonroerend Goed (BOG) in Haaglanden in 2014.

 

http://steenworp.nl/steenworp-vestigingsadviseurs-helpt-66-bedrijven-aan-nieuw-pand

Share.

Leave A Reply