KPMG benoemt Barbara Lamberts tot lid RvB en CFO

0

KPMG maakt vandaag de voorgenomen benoeming bekend van Barbara Lamberts (1967) als lid van de Raad van bestuur en Chief Financial Officer. Zij treedt op 1 november in dienst van KPMG en neemt de CFO-positie over van Han van Delden, die lid blijft van de Raad van Bestuur als verantwoordelijke voor Markets & Clients. De voorgenomen benoeming wordt aan de AFM ter toetsing voorgelegd.

Lamberts, tot en met vorig jaar bestuurder en CFO van Kinderopvang Nederland (het huidige Partou), is registercontroller. Ze heeft vanuit die hoedanigheid jarenlange ervaring in financiƫle- en leidinggevende functies, onder andere bij ABN Amro en AEGON.

Jan Hommen, bestuursvoorzitter KPMG:
“Wij hebben eerder vastgesteld dat de CFO-positie in de Raad van Bestuur met een externe deskundige wordt ingevuld. Het verder professionaliseren en versterken van de financiĆ«le functie binnen KPMG is een belangrijke prioriteit waarvoor we heel goed de kritische blik van buiten kunnen gebruiken. We zijn daarom blij dat we in Barbara Lamberts een deskundige bestuurder hebben gevonden die haar ervaring ook heeft opgedaan in geheel andere sectoren. Daarmee kan ze een belangrijke complementaire bijdrage in ons bestuur leveren”.

Klik om de afbeelding te vergrotenBarbara Lamberts:
“De grote uitdagingen waarvoor KPMG staat zie ik ook als een kans. Het spreekt mij bijzonder aan dat KPMG de ambitie heeft om weer de norm te worden in de accountancy- en advies sector. Aan die belangrijke missie wil ik graag in mijn nieuwe rol bijdragen. Ik zie er naar uit om daaraan met mijn toekomstige collega’s te werken”.

 

http://www.kpmg.com/NL/nl/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/Persberichten/Pages/KPMG-benoemt-Barbara-Lamberts-tot-lid-Raad-van-Bestuur-en-Chief-Financial-Officer.aspx

Share.

Leave A Reply